tandarts

Wist jij al de naeffecten als je niet naar de tandarts gaat

Voor veel mensen is het bezoek aan de tandarts geen fijne gelegenheid. Veel mensen zien op tegen het tandartsbezoek en krijgen geen warm gevoel van iemand die in hun mond bezig is. Zij zijn bang dat ze een gaatje hebben of dat de tandarts niet nauwkeurig te werk gaat. Het vermijden van de tandarts is echter slecht voor je mond en kan leiden tot ontstekingen van je kiezen met pijn, zwellingen en een slechte adem. De tandarts Schiedam weet wel raad met jouw gebit en kan door middel van de vele jaren ervaring een zo goed mogelijke behandeling verzorgen.

De onderscheidende werkwijze van de tandarts

Dat juist deze tandarts zo goed is, komt door de werkwijze die wordt gehanteerd. Voor veel mensen is het natuurlijk een spannend bezoek aan de tandarts, vol onzekerheden. Deze tandarts verhelpt dit probleem zo goed mogelijk, door duidelijkheid te verschaffen. Stap voor stap wordt er aan de klant uitgelegd welke handelingen worden uitgevoerd, zodat de klant vertrouwen heeft in de tandarts en weet waar diegene aan toe is. Vooral bij kinderen wordt op deze manier de tandartsangst verholpen en kunnen zij zo goed mogelijk worden behandeld. Met de duidelijke en stapsgewijze aanpak onderscheid de tandarts uit Schiedam zich dus.

Welke behandelingen zijn er allemaal?

Bij de beste tandarts Schiedam zijn er een veelvuldig aantal behandelingen die je kunt ondergaan. Allereerst heb je behandelingen die vallen onder het segment chirurgie. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het laten trekken van een verstandskies. De tandarts kan in de meeste gevallen zelf de kies trekken, wat je veel tijd en moeite bespaart. Ook kan de tandarts je helpen met een wortelpuntoperatie. Dit houdt in dat als er een ontsteking in de tand of kies plaatsvindt, het ontstoken zenuwweefsel in de wortel verwijderd moet worden. Zulke wortelkanaalbehandelingen worden zorgvuldig uitgevoerd en leveren een mooi resultaat op.

Je tanden laten bleken

Een tweede soort categorie waar de tandarts je mee kan helpen, is de esthetische tandheelkunde. Als je bijvoorbeeld veel geeft om een stralend gebit, kan je hier je tanden laten bleken. Je gebit kan namelijk door het gebruik van bepaalde voedingstoffen als koffie en thee van kleur veranderen. De tandartsen uit Schiedam gaan precies te werk en zorgen ervoor dat je gebit weer stralend wit wordt. Daarnaast kunnen missende tanden of kiezen worden vervangen door kronen of bruggen. Ook hier gaat de tandarts nauwkeurig te werk, zodat het resultaat zo optimaal mogelijk wordt. Tenslotte kan je kind terecht voor het nemen van een beugel, waarbij de juiste beugel wordt gekozen om het gebit van je kind zo goed mogelijk te laten ontwikkelen.

Een kunstgebit laten implanteren

Ook voor ouderen is deze tandarts ideaal, namelijk voor het laten implanteren van een kunstgebit. Hierbij wordt er eerst een meting van de mond gemaakt, zodat zeker is dat het kunstgebit ook daadwerkelijk goed past. Samen met de klant kiest de tandarts de gewenste prothese, zodat de klant met het prettigste gebit de deur uitgaat. Naast de kunstgebitten kan je ook terecht voor gezichtsprothesen, die zo natuurlijk overkomen, dat je ze niet kunt onderscheiden van je eigen tanden en kiezen. Kortom, je gebit wordt zo optimaal mogelijk verzorgd bij deze tandarts.