Rugpijn

Van urineverlies tot rugklachten: dit doe je tegen ouderdomskwaaltjes

Ouder worden komt met gebreken zegt men wel eens. Het is natuurlijk waar. Het klopt dat we allemaal wel wat meer last krijgen van de rug en ook van urineverlies. Voor de dames en heren welke hier last van hebben is dit natuurlijk erg vervelend. Gelukkig zijn er vandaag de dag volop hulpmiddelen.

Zonder zorgen op pad

Het is natuurlijk bijzonder vervelend als men last heeft van incontinentie. Soms kan het gebeuren door een lachbui dat er wat urine vrij komt. Ook kan het erger zijn en is de controle compleet verdwenen. Gelukkig is er incontinentiemateriaal        om te helpen. Dankzij het incontinentiemateriaal is het mogelijk voor vele mensen om gewoon de deur uit te gaan. Het is tegenwoordig zo goed gemaakt dat niemand het kan zien. Hierdoor is het een geschenk uit de hemel voor veel dames en heren. Onbezorgd op pad gaan zorgt ervoor dat men niet in een sociaal isolement raakt door het incontinentieprobleem.

Een zere rug, knie of last van de heupen

Ook de botten worden allemaal wat minder. Na het tillen van wat zwaars heeft men veel sneller last van de spieren in de rug of de armen. Ook de schouders doen geregeld zeer. Daarnaast vindt men het ook prettiger om met een stok te lopen of zelfs een rollator. Wanneer men ouder wordt is het belangrijk om de spieren soepel te houden. Regelmatig gaan sporten en zwemmen is dan een goed advies. Daarnaast is het ook goed om de spieren soepel te houden met een goede massage. Het is ook een idee om een goede dosis massagecrème in huis te halen. Wanneer de spieren wat opspelen is het mogelijk om ze direct te behandelen.

Gewoon doorgaan!

Het is belangrijk om niet te stoppen. Wanneer iemand besluit om in huis te blijven worden de problemen vaak alleen maar erger. Blijf in beweging en doe aan sporten en bewegen.