Spiergroei

Wat moet ik doen voor optimale spiergroei?

We willen het allemaal, een perfect lichaam. Voor de een is dat een afgetraind lichaam of gigantische biceps. Dit is natuurlijk mogelijk mits je realistische doelen voor jezelf zet. Voedingssupplementen horen hier natuurlijk bij. Ook moet je kijken naar je lichaamsbouw. Als je groot bent en snel aankomt dan zal je sneller gespierd worden. Heb je een tengere lichaamsbouw dan zal het langer duren om

Voeding

Eigenlijk is het heel simpel. Goede voeding is cruciaal als je spiermassa wilt aanmaken. Zorg ervoor dat je veel eiwitten naar binnen krijgt (kipfilet, steak, magere kwark) maar ook andere voedingsstoffen zijn belangrijk. Vezels, vitamines en ook koolhydraten voor de energie zijn belangrijk. Aanvullend met nuttige voedingssupplementen zal het de spiergroei bevorderen. Pas op dat je niet teveel koolhydraten naar binnen krijgt anders zet het zichzelf om in suikers.

Eiwitshakes

Eiwitshakes zijn een aanvulling op je voeding onthoud dat goed. Het is dus geen vervanging voor bijvoorbeeld je lunch. Eiwitshakes helpen met de spiergroei en het herstel van de spiergroei.

Creatine

Dit komt je misschien minder bekend voor maar wel ontzettend belangrijk als je deelneemt aan explosieve krachttrainingen. Creatine zorgt ervoor dat er meer vocht in je spieren gaan zitten waardoor je dus sterker wordt. Ook maakt het je spieren groter.

Vitamines

Vitamines is een onderdeel dat mensen vergeten. Als het goed is krijgt je lichaam al voldoende vitamines binnen als je een gezonde levensstijl aanhoudt. Veel mensen denken dat alleen eiwitten voldoende zijn om spieren op te bouwen. Vitamine D maar ook Kalium en Calcium zijn belangrijk voor de bevordering van je lichaam.

Slaap

Voldoende slaap zorgt er niet alleen voor dat je uitgerust bent, het zorgt er ook voor dat je spieren herstellen. Super belangrijk dus als je wilt dat je spieren gaan groeien.

Muscleconcepts

Muscleconcepts is een bedrijf dat niet enkel supplementen verkoopt ook bieden zij begeleiding aan of je kan gepaste voedingsschema’s kopen. Ook staan er zeer nuttige tips op die zeker helpen met het behouden van een gezonde levensstijl.