Mond

Op deze manier reinig jij je tong goed

Bij ruim van de helft van de mensen met een slechte adem speelt aanslag op de tong. Gelukkig kun je daar heel gemakkelijk zelf wat aan doen. Maar hoe je dat eigenlijk? Wij geven je graag tips, zodat je weer met een frisse adem kunt rondlopen. Aanslag op een tong kan komen door verschillende oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan medicijngebruik, onvoldoende hygiëne of weinig speekselproductie.

Mondwater zorgt voor een frisse adem en weinig bacteriën

Naast de tongschaper is mondwater een ontzettend goed hulpmiddel. Op deze manier haal je de bacteriën uit je mond. Daarnaast zorgt het ook voor een frisse adem. Wij raden je aan om twee keer per dag mondwater te gebruiken. Doe dit bijvoorbeeld in de ochtend en voor het slapen gaan. Klik hier voor meer informatie over het reinigen van je tong.

Een tongschraper werkt erg zinvol

Een tongschaper is heel zinvol. Vooral als je dit regelmatig gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om je tong te poetsen met een tandenborstel, maar dat werkt veel minder efficiënt. Wij raden je aan bij halitose om minstens twee keer per dag je tong te schrapen, maar het liefste drie keer. Naast dat je hiervan gebruik maakt is het belangrijk om je mond te spoelen met mondwater. De tongschrapers zijn gewoon verkrijgbaar via onze webshop: https://www.demondzorgzaak.nl/

Pas je eetpatroon aan voor de beste resultaten

Ook is het ontzettend belangrijk dat je let op je voeding. Soms zit er een ontzettend hoge zuurgraad in voedsel. Dit zorgt er ook voor dat er viezigheid en bacteriën op je tong komen, want bacteriën vinden het hartstikke lekker om in een hoge zuurgraad te leven. Daarnaast kunnen ze zich heel makkelijk vermenigvuldigen, waardoor je alsnog een slechte adem krijgt. Let er daarom goed op wat je eet. Op deze manier voorkom je dat veel bacteriën zich gaan nestelen in je mond.