Zorgverzekering

Welke 3 verschillende basisverzekeringen zijn er?

Wist je dat er 3 verschillende soorten basisverzekeringen zijn? Namelijk: restitutiepolis, combinatiepolis en naturapolis. Er zitten grote verschillen tussen de verzekeringen. Voornamelijk de premie en het aantal gecontracteerde zorgverleners verschillen. Wij leggen je het verschil graag uit tussen de zorgverzekeringen. Op deze manier kun je zelf kijken wat het beste bij jou past.

Zorgverzekering 1: Restitutiepolis

Sluit je een restitutiepolis af? Dan heb je een volledig vrije zorgkeuze. Dit houdt in dat je voor zorg uit de basisverzekering naar iedere zorgverlener kunt zonder dat je bij moet betalen, maar je betaalt voor de meeste zorg wel altijd eerst je eigen risico. Sluit je een aanvullende verzekering af? Dan is het wel verstandig om te controleren of je zorgverzekeraar een contract met de zorgverlener heeft. Anders is de kans groot dat niet al je kosten worden vergoed. Op zoek naar de goedkoopste basisverzekering? Die vind je hier!

Zorgverzekering 2: Combinatiepolis

De combinatiepolis lijkt heel erg op een restitutiepolis. Je hebt namelijk net als de restitutiepolis een vrije zorgkeuze en je kunt vaak naar alle zorgverleners toe, maar dit verschilt per zorgsoort. Even een voorbeeld: je kunt wel naar alle ziekenhuizen in je omgeving, maar niet naar alle klinieken. Een voordeel van de combinatiepolis is dat de zorgverzekeraar wel contracten heeft afgesloten met zorgverleners. Ben je op zoek naar een zorgverzekering voor gezinnen? Wij helpen je graag verder.

Zorgverzekering 3: Naturapolis

Ben je van plan om een naturapolis af te sluiten? Dan moet je goed kijken naar de contracten die je zorgverzekeraar met de zorgverleners heeft afgesloten. Het kan zomaar voorkomen dat je zorgverlener geen contract heeft afgesloten met je zorgverzekeraar. Als dit voorkomt dan wordt je rekening niet helemaal vergoed. Vaak moet je dan ongeveer 20% van de kosten zelf betalen. Let daar dus goed op als je wil dat alles netjes betaald wordt.