Oog laseren

Ooglaseren en pupilgrootte

Uit onderzoek is gebleken dat de pupilgrootte van de mensen verkleind naarmate de leeftijd toeneemt. Een grote pupil zorgt er na een ooglaserbehandeling voor dat er veel strooilicht te zien is, dit onderzoek is voor veel klinieken dus belangrijke informatie om rekening mee te houden.

Voor diegene die al een onderzoek hebben gehad zullen de controles voor het ooglaseren nog wel herkennen. Alvorens er een ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd is er zorgvuldig naar uw oog gekeken. Het meten van de pupilgrootte is hier een onderdeel van. Wanneer het gelaserde gebied van het oog kleiner is dan de maximale pupilgrootte in het donker, treden nachtzichtstoornissen op. Zoals al eerder aangegeven kan dit leiden tot verstrooid licht of lichtkransen rondom lichtbronnen. Iemand met een pupilgrootte van 7,5 tot 8 mm is het donker is aan de grote kant, tijdens het autorijden in het donker zal deze ook veel hinder hiervan ondervinden. Dit zegt echter niet dat een ooglaser operatie onmogelijk is of wordt ontraden. De arts zal u informeren over de beste methode die geschikt is voor uw oog, hierbij zal hij uiteraard rekening houden met uw pupilgrootte en de mogelijke ooglaserbehandelingen.

Welke ooglaserkliniek?

Tegenwoordig is er een aantal zeer goede oogklinieken in Nederland waar je je ogen kunt laten laseren. Een daarvan is bijvoorbeeld oogkliniek Clinic Select waar de patiënt centraal staat in de benadering en de behandeling. Persoonlijk zorg en aandacht staat hoog in het vaandel bij oogkliniek Clinic Select, u krijgt dan ook een uitgebreide uitleg over de techniek die wordt gebuikt bij het ooglaseren en hoe de ingreep verloopt. Daar komt bijna dat de kliniek een van de laagste tarieven van Nederland hanteert op het gebied van ogen laseren en dat is ook mooi meegenomen. U kunt telefonisch een afspraak maken voor een persoonlijk consult. Bij Clinic Select werkt een team van oogartsen en specialisten die in totaal meer dan 40000 ooglaserbehandelingen hebben uitgevoerd, aan expertise dus geen gebrek. 20 tot 30 procent van de mensen die een aanvraag doen voor ooglaseren komen niet in aanmerking voor de behandeling om uiteenlopende redenen, wat betekent dat ze bij deze oogkliniek geen enkel risico nemen.

Zorgverzekering

Daarnaast is het altijd verstandig om even contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om na te vragen of en in hoeverre een ooglaserbehandeling wordt vergoed. U kunt natuurlijk ook zelf onderzoeken welke zorgverzekeraar de ingreep (deels) vergoed en die zorgverzekering dan afsluit. Kijk wel altijd goed na of er een meldingsplicht is als u van plan bent om uw ogen te laten laseren voor dat u de verzekering afsluit. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf.