Hoe los je de lage waterdruk in je huis op

Hoe los je de lage waterdruk in je huis op?

We brengen steeds meer tijd thuis door. Daardoor is het zaak om alles zo goed mogelijk geregeld te hebben. Wanneer er maar weinig water uit je douchekop komt, kan dit betekenen dat je toch nog wat aan moet pakken; namelijk de lage waterdruk in huis. Heb jij momenteel last hiervan? Dan is het een goed idee om deze blog door te lezen. Je vindt hier namelijk advies om de lage waterdruk op te lossen. Zo douche je straks weer met een heerlijk sterke straal water.

Neem contact op met je buren

In de eerste plaats kun je het beste contact met je buren opnemen over de lage waterdruk. Op deze manier kom je er namelijk achter of dit probleem iets is wat alleen bij jou voorkomt of juist de gehele buurt. Wanneer dit de gehele buurt blijkt te zijn, wordt het tijd om de gemeente op te bellen en ze hierover te informeren. Zo is hopelijk binnen mum van tijd dit probleem opgelost.

Kijk of er verstoppingen zijn

Wanneer blijkt dat de lage waterdruk enkel in jouw huis een probleem vormt, dien je te kijken of er verstoppingen zijn in je waterleidingen. Verstoppingen zorgen er namelijk voor dat er minder water door de leidingen kan stromen, wat resulteert in een lagere waterdruk. Dit soort verstoppingen treden met name op als je over hard water beschikt. In hard water zitten hoge hoeveelheden aan kalk. Dit kalk blijft zich opbouwen totdat er een verstopping ontstaat. Inspecteer dus je leidingen om te kijken of hier het probleem ligt.

Installeer een waterontharder

Tot slot los je de lage waterdruk op door middel van een waterontharder. Een waterontharder zorgt er namelijk voor dat het kalk in je water wordt gefilterd en daardoor niet langer schade veroorzaakt zoals een lage waterdruk veroorzaken. Bedrijven als Soft Water Systems Westland kunnen een kijkje nemen naar jouw watersysteem en een passende oplossing bieden om enkel zacht water in je waterleidingen te krijgen. Door middel van een waterontharder voorkom je dus dat er in de toekomst vergelijkbare problemen optreden. Dit is dan ook zeker een oplossing waar je op de langer termijn flink van profiteert.