Hoe kiest je de ideale matras

Hoe kiest je de ideale matras?

De matras is de plaats waar we elke nacht gaan liggen na een lange dag werken en waar we onze energie opladen voor de volgende dag. Daarom is het van essentieel belang het model te kiezen dat het best aan onze behoeften beantwoordt. Bij de keuze van de ideale matras moet rekening worden gehouden met het lichaamsgewicht en de lengte van de persoon die hem gaat gebruiken, met eventuele rugproblemen en vooral met jouw persoonlijke voorkeuren.

Daarom hebben wij dit artikel opgesteld met enkele tips om je te helpen het perfecte model voor je te vinden. Kijk hier eens naar!

  1. Gewicht en lengte

Een kwaliteitsmatras moet tegelijkertijd stevig en soepel zijn, moet comfortabel zijn en voldoende steun bieden om al het gewicht van jouw lichaam te dragen zonder dat de wervelkolom vervormt.

Let vooral op de kromming van jouw lichaam, de manier waarop de matras jouw lichaam ondersteunt en of hij voldoende ruimte in de hoogte heeft. De fysionomie van ons lichaam kan in de loop van de tijd veranderen, dus let er bij de keuze van jouw matras op dat hij zich aan jouw lichaam aanpast en dat de drukpunten worden ondersteund.

  1. Maat

Voor een goede slaap moet de matras de benen en armen de ruimte geven om te ontspannen zonder aan de randen te komen. Met andere woorden, de matras moet 20 tot 30 centimeter langer en breder zijn dan de structuur van het lichaam.

  1. Matras type en materiaal

Latex

Latex matras van Una biedt comfort dankzij de microgeperforeerde structuur die voor ventilatie zorgt en de stevigheid regelt. Zij bieden een goede elasticiteit en een snel vermogen om zich aan te passen aan de bewegingen van het lichaam, aangezien een perfecte vorm wordt gegenereerd die een gevoel van totaal comfort geeft. Ze zijn het meest geschikt voor mensen met allergieën of astma, en voor mensen die veel bewegen tijdens de slaap, omdat latex lichaamsbewegingen effectief en snel absorbeert.

Visco-elastisch

De visco-elastisch matras wordt samengedrukt door druk en lichaamswarmte en past zich aan de contouren van het lichaam aan. Deze matrassen hebben meestal een tweede laag schuim of veren om de druk te handhaven. Ze zijn ook geschikt voor mensen die veel transpireren.

De visco-elastische matrassen met een hogere dichtheid zijn over het algemeen steviger bij het eerste contact, maar omhullen het lichaam tijdens het gebruik meer dan die met een lagere dichtheid. Ze zijn zeer resistent en bieden een uitstekende rust.