Dieet

Enkele tips om jouw dieet te doen slagen

Zorg dat je meteen weer op het goede spoor komt Laat de dag niet door je vingers glippen. Eén keer een foutje maken is niet erg, maar zorg ervoor dat het geen routine wordt. Als je iets ‘fouts’ hebt gegeten, maak het dan goed bij de volgende maaltijd. Het is te laat om nog iets aan de vorige maaltijd te doen. Richt je daarom op de maaltijd die je erna gaat eten en de calorie dagbalans.

Wees lief voor jezelf

Als je iets hebt gegeten dat je niet had moeten eten en dat kleine stemmetje in je hoofd zegt: “Je bent een mislukkeling, je zult nooit afvallen met het Herbalife dieet !”, dan moet je proberen iets aardiger voor jezelf te zijn. Zeg dan hetzelfde tegen jezelf als dat je tegen een vriend zou zeggen als je steun biedt. “Je raakte in de stress en at een donut, maar dat is niet het einde van de wereld. Laten we tijdens de lunch een stukje gaan lopen om wat extra calorieën te verbranden en dan stoppen we op de terugweg voor een salade.”

Wacht tot het over is

Vertragingstactieken kunnen ontzettend goed helpen als je de neiging hebt te gaan snoepen. Als je een voedseldagboek bijhoudt, sla dat dan eerst open voordat je aan het eten slaat. Nadenken over wat je van plan bent te gaan eten en waarom, kan al voldoende zijn om te stoppen met het grijpen naar voedsel. Het helpt ook jezelf te zeggen 10 minuten te wachten als je de neiging hebt te gaan eten en vervolgens te kijken of je nog steeds de behoefte hebt te gaan eten. Vaak ben je dan al bezig met iets anders, waardoor je het alweer vergeten bent.

Zorg dat je meteen weer op het goede spoor komt

Laat de dag niet door je vingers glippen. Eén keer een foutje maken tijdens jouw Herbalife dieet is niet erg, maar zorg ervoor dat het geen routine wordt. Als je iets ‘fouts’ hebt gegeten, maak het dan goed bij de volgende maaltijd. Het is te laat om nog iets aan de vorige maaltijd te doen. Richt je daarom op de maaltijd die je erna gaat eten en de calorie dagbalans.

Herinner jezelf aan wat je al allemaal hebt bereikt

Soms helpt het om na een foute keuze je systeem te resetten. Denk aan wat je in de eerste plaats gemotiveerd heeft om veranderingen door te voeren, aan hoe ver je al bent gekomen en de prestaties die je al hebt bereikt en waarom je aan dit Herbalife dieet bent begonnen. Je hebt de kennis en toewijding en je weet dat je je doelen kunt behalen omdat je al vooruitgang hebt behaald. Onthoud dat vooruitgang op verschillende manieren gemeten kan worden, niet alleen via wat de weegschaal je vertelt. Iedere keer dat je de beste keuze in een restaurant maakt, een gezonde lunch neemt, een aanbod voor voedsel dat je eigenlijk niet wilt eten afslaat, je die donut niet hebt gegeten op het moment dat je gestresst was en in plaats daarvan diep adem hebt gehaald; iedere keer win je!