Maaltijdshake

Afslanken met maaltijdshakes richtlijnen

Hoewel vrijwel iedereen wel eens iets gehoord heeft over dieetshakes, zijn er toch nog heel wat onduidelijkheden over het gebruik ervan. Meestal weet men dat het een eenvoudige manier is om af te vallen. Toch worden in de media, en zeker ook online, vaak vragen gesteld over de doeltreffendheid en de veiligheid ervan. Daar kan een kort en duidelijk antwoord op worden gegeven. Een dieet op basis van shakes is een doeltreffende methode om af te vallen, maar het is geen tovermiddel.

Groot aanbod

Dagelijks worden enorme hoeveelheden dieetshakes verkocht. Bij de drogist, de apotheker of zelfs in de supermarkt vind je een groot aanbod van deze afslankproducten. Je vindt ze in heel wat verschillende smaken en vormen. Het gebruik ervan is eenvoudig, de prijzen zijn redelijk en de beschrijvingen zijn duidelijk. Een groot voordeel is de zoete smaak van de shakes die door de meeste gebruikers als lekker wordt ervaren.

Effectiviteit

Je kan de shakes gebruiken als maaltijdvervanger voor je ontbijt, de lunch of het avondeten. Je kiest zelf hoe vaak per dag en hoe lang je ze wil gebruiken. Door het feit dat ze veelal worden bereid met vers fruit en natuurlijke ingrediënten is het een verantwoord dieetproduct. De effectiviteit vind je in de eiwitrijke samenstelling ervan. Dit zorgt ervoor dat je lichaam minder energie opneemt en je dus meer vetten zal verbranden. Het resultaat is dan: gewichtsverlies.

Verantwoord

Je kan met een gerust hart kiezen voor afvallen met shakes. De samenstelling van dit product is onderworpen aan strenge richtlijnen. Er wordt dan ook kritisch gekeken naar het uitsluiten van synthetische geur- of smaakstoffen en het correct toepassen van de Europese voedingsrichtlijnen. Ditzelfde geldt voor de maaltijdrepen zoals die van Be-Slank.

De kracht van het combineren

Om het beste resultaat te verkrijgen kan je het drinken van de shakes combineren met andere afslankmethoden. Het heeft immers geen zin om je ontbijt en lunch te vervangen door een dieetshake, als je avondeten bestaat uit frieten, hamburgers en frisdranken. Pas daarom je eetpatronen aan. Het is heus niet nodig om hiervoor naar een diëtist te gaan, hoewel dit natuurlijk ook een goede bron van informatie kan zijn. Een redelijke portie gezond inzicht is ook al voldoende:

kies voor vers fruit en eet iedere dag groenten

bereid je maaltijden met een verantwoorde olie

of nog beter, grill je vlees

drink heel veel water, liefst 2 liter per dag. Spreid dit over de hele dag en drink vooral goed bij het eten