Drugsverslaving

Leef weer gezond door af te kicken van je drugsverslaving

Wanneer ben je nou aan iets verslaafd? Dat is een vraag die door verslaafden zelf lastig te beantwoorden is. Verslavingen zijn er in veel verschillende soorten en iedereen kijkt anders tegen een verslaving aan. Wanneer je zelf mogelijk aan verslaving lijdt is het belangrijk hier op tijd aan te werken. Er is veel hulp voor handen die je kan helpen van je verslaving af te komen. Zonder verslaving kun je weer gezond leven en aan een mooie toekomst voor jezelf denken.

Symptomen van een verslaving

Je lijdt vaak aan een verslaving wanneer je niet meer zonder de middelen kan die je gebruikt. Je hebt het idee dat je zonder niet meer functioneert. Je hebt ook vaak ruzie met je naasten en gebruikt vaak meer dan van tevoren de bedoeling was. Zoals eerder gezegd, vind je het lastig toe te geven dat je aan een verslaving lijdt en probeer je je drugsgebruik te verbergen. Je laat ook weleens afspraken schieten wanneer je onder invloed bent van drugs.

Eenzaam leven als verslaafde

Als verslaafde heb je vaak een eenzaam leven wat het lastiger maakt om hulp te zoeken van je verslaving af te komen. Misschien heb je belangrijke mensen uit je omgeving afgestoten en ben je niet meer in staat die relatie te lijmen. Dit gebeurt voornamelijk door drugs wanneer je lijdt aan een GHB verslaving of verslaafd bent aan speed.

Afkicken van een drugsverslaving

De beste manier om af te komen van je drugsverslaving is door professionele hulp te zoeken. Een GHB verslaving is haast niet vanaf te komen wanneer je er helemaal alleen voor staat. Professionals zullen een goed traject voor je uitstippelen waardoor je stap voor stap van je verslaving kunt afkomen en weer een normale rol kunt spelen in de maatschappij.