Gezond leven

Gezond leven: hoe doe je dat?

Vandaag de dag worden we steeds meer bewust van onze levensstijl. Op het internet kun je ontzettend veel informatie vinden over gezond eten en een gebalanceerde levensstijl leiden. Helaas spreken veel websites elkaar tegen en wordt er van alles beweert zonder een betrouwbare bronvermelding erbij te vermelden. In dit artikel beantwoorden we de vraag hoe je gezond kunt leven en laten we zien hoe eenvoudig het kan zijn.

Gezond eten kan lekker zijn

De reden waarom het voor veel mensen lastig is om gezond te eten is omdat ze denken dat het niet lekker is. Maar dat is natuurlijk onzin. Uiteraard ga je een dieet niet lang volhouden wanneer je alleen maar rauwe groenten probeert te eten. Moeder Natuur verschaft ontzettend veel ingrediënten waarmee je gezond eten heel lekker kunt maken. Het hangt dus vooral van de ingrediënten en de bereidingswijze af. Daarbij zijn onze smaakpapillen ongezond eten gewend, waardoor we denken dat al het eten crispy, zoet en vet moet zijn om het lekker te kunnen vinden. Wanneer je begint met gezond eten zal je langzaam merken dat je smaakpapillen zich weer aanpassen. Je zult je smaakpapillen dus weer moeten trainen door gezond eten te nuttigen. 

Wat is gezond en wat is niet gezond

Bij gezond eten is het vooral belangrijk dat je de benodigde voedingsmiddelen binnenkrijgt. Het is hierbij belangrijk dat je de hoeveelheid toxins die je binnenkrijgt laag houdt. Toxins kunnen ontstaan tijdens het bewerkingsproces, thuis of in de fabriek. Of bijvoorbeeld door chemicaliën die op de landbouwvelden worden gespoten. Wie gezond wilt eten moet vooral kijken naar wat onze voorouders aten: alleen maar natuurlijke producten. Wil je beginnen met gezond eten, blijf dan zoveel mogelijk uit de buurt van alles dat in een verpakking zit. Hiermee zeggen we niet dat alles wat verpakt is ongezond is. Vaak zijn verpakte producten die je in de supermarkt vindt flink bewerkt. Probeer deze producten te vermijden.

Zelf koken!

De enige manier waarmee je controle hebt over wat je binnenkrijgt is door zelf te koken. Nog steeds heb je niet de volledige controle aangezien je niet altijd weet waar de ingrediënten vandaan komen en wat ermee gebeurd is. Kies daarom voor biologische producten. Door zelf te koken heb je ook controle over de zoutinname. Heb je niet of nauwelijks tijd om zelf te koken dan kunnen health capsules oplossing bieden. Dit zijn capsules waarmee je de benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgt. Een mooie oplossing, maar let hierbij wel op de benodigde voedingsvezels. Deze krijg je binnen door veel bonen, volkoren rijk eten, groente en fruit te eten.