Is biologisch vlees gezonder

Is biologisch vlees gezonder?

Veel producten worden biologisch gemaakt en dat is maar goed ook. Biologische producten zijn geproduceerd op basis van eisen voor het biologische keurmerk. Dit zorgt ervoor dat dieren en natuur een beter leven hebben bij de veehouder of producent.

Nu hoor ik je al de vraag stellen, wat is biologisch vlees? Biologisch vlees is vlees van een dier dat onder de normen en eisen van de landbouwindustrie heeft geleefd. De leefomstandigheden zijn gebaseerd op een vrijer leven en betere leefomstandigheden voor dieren, daarnaast zijn deze eisen er zodat de ecologie in evenwicht blijft en de biodiversiteit wordt behouden. onder deze eisen valt ook het duurzaam werken dat geldt voor de veehouders en producten van de landbouwindustrie.

Gezondheidsvoordelen van biologisch vlees

Naast dat biologisch vlees beter is voor de welzijn van het dier voor het productieproces voor het vlees, is het natuurlijk ook belangrijk in welke mate dit meer of minder gezond zou zijn. Je zou er van uit kunnen gaan dat minder gebruik van chemische stoffen, een groter leefgebied, en biologische voeding voor het dier beter zijn voor de gezondheid van het dier, waardoor het vlees ook direct gezonder is. Echter is de betere gezondheid van biologisch vlees niet aangetoond in onderzoeken, wel komt in verschillende specifieke onderzoeken naar voren dat minder nitraat en minder resten van chemische middelen terugkomen uit biologisch vlees, maar het blijft een feit dat vlees en biologisch vlees beide veilig zijn voor de markt. Voluit zeggen dat biologisch vlees gezonder is kunnen we niet, en het is dus ook geen grote aanbeveling voor je gezondheid om biologisch vlees te eten. Vindt jij het zelf belangrijk om ook iets te doen aan het verbeteren van de biodiversiteit en duurzaamheid? Dan is het voor jou wellicht een optie om wel te gaan kijken naar biologisch vlees, maar ook naar andere biologische producten. Steeds meer biologische producten komen op de markt, dus de keuze voor verschillende biologische producten groeit. Er zijn onder andere biologische winkels die alle producten aanbieden die een biologisch keurmerk hebben, maar je kunt de biologische producten voortaan steeds meer krijgen in de lokale supermarkten. Mocht je dus toch gaan voor biologisch vlees ben je bij de supermarkt aan het juiste adres!