spa

Welke positieve effecten heeft een spa op je gezondheid?

Dat het heerlijk is om even te bubbelen in een spa weten de meeste mensen wel. Maar wist je ook dat een sessie in de spa positieve effecten heeft op je gezondheid? Als je nog twijfelt over het aanschaffen van een spa, zul je zeker overtuigd raken door de gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt. In deze blog zetten we er een aantal voor je op een rijtje. En ben je al overtuigd en wil je een spa kopen? Dan kun je terecht bij Elite Wellness.

Verbetering van je geestelijke gezondheid

Ten eerste kan een sessie in een spa grote voordelen hebben voor je geestelijke gezondheid. We hebben het tegenwoordig allemaal druk, en hierdoor hebben we gewoon rustmomenten nodig. In een spa kun je optimaal ontspannen, waardoor je minder stress ervaart. Je lichaam maakt meer gelukshormonen aan en je humeur verbetert.

Versterkt sociale banden

Daarnaast kan een spa de band met vrienden of familie versterken. In een spa kun je even niets anders doen dan gezellig samen zijn en met elkaar kletsen. En dat werkt ontzettend goed voor jullie band!

Betere bloedsomloop

Maar een spa heeft ook veel voordelen voor je lichamelijke gezondheid. Zo wordt je bloedsomloop verbeterd door een sessie in de spa. Door de warmte verwijden je bloedvaten, wat zorgt voor een betere doorbloeding. Hierdoor wordt ook de aanvoer van zuurstof bevorderd.

Goed voor je huid

Door het warme water van de spa ga je zweten, waardoor afvalstoffen af worden gevoerd. Ook raken huidschilfers en dode huidcellen los, wat de aanmaak van gezonde nieuwe huidcellen bevordert. Hierdoor kun je genieten van een zachte en soepele huid.

Kan pijnklachten verzachten

Na een lange werkdag kun je best eens last krijgen van je spieren. Vooral als je een hele dag achter je bureau hebt gezeten, kan dit zorgen voor pijn en stijfheid in nek, schouders en rug. Deze spier- en gewrichtspijnen kunnen sterk worden verminderd door een sessie in de spa. De massage jets masseren je spieren, ook op plekken waar je er zelf niet bij kunt. Je spieren kunnen volledig ontspannen in een spa, waardoor je ze hierna weer optimaal kunt gebruiken. Ook lichamelijke klachten die veroorzaakt worden door stress zullen verminderen. Een sessie in de spa werkt namelijk stressverminderend.

Betere nachtrust

Zoals hierboven al werd gezegd, kun je in een spa optimaal ontspannen. Zowel fysiek als mentaal kom je helemaal tot rust. En dat zorgt ervoor dat je ‘s nachts beter kunt slapen. Je piekert minder voordat je gaat slapen en bent volledig ontspannen. Zo word je lekker uitgerust wakker!

Posts created 8

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven