tandarts (002)

Waarom is een tandartscontrole belangrijk?

In jouw ogen heb je een gezond gebit en je hebt nergens last van. Waarom moet je elke keer weer op controle bij de tandarts. Normaal gesproken gaan mensen pas hulp zoeken als ze ergens last van hebben. Amstel Dental vertelt u waarom dit zo belangrijk is. Een tandartscontrole is gewoon preventief onderzoek. Door jaarlijks twee keer een bezoek aan de tandarts te doen kunnen problemen worden voorkomen voordat deze er zijn. Dit wordt onder andere gedaan door de mondhygiëne van de patiënt te beoordelen en advies hierover te geven. Daarnaast is kunnen eventuele problemen vaak in een vroeg stadium worden opgemerkt. Een goed voorbeeld hiervan is een gaatje. Met een gaatje kunt u vaak voor langere tijd probleemloos rondlopen. Met een halfjaarlijkse controle kunnen problemen en pijn worden voorkomen. Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen!

Hoe ziet een tandartscontrole eruit?

Bij een doorsnee controle bij de tandarts wordt je gebit uiteraard grond gecontroleerd door de tandarts op gaatjes en andere afwijkingen. In sommige gevallen wordt er tevens een röntgenfoto gemaakt. Deze controle wordt ondere gekeken naar uw gebit, tandvlees en ook de stand van uw kaken. De stand van de kaken wordt vaak op jonge leeftijd al gecorrigeerd door middel van een beugel. Hiervoor wordt je dan vaak doorgestuurd naar de orthopedist. Indien er ernstige gebreken blijken aan uw gebit is het mogelijk dat er een vervolgafspraak wordt ingepland. Afhankelijk van de ernst van het probleem bepaald de tandarts op welke termijn het probleem opgelost moet worden.

tandarts2 (002)

Expertises

Ook binnen de tandheelkunde vallen verschillende soorten expertises. Zou kunnen tandartsen zich specialiseren in tandheelkunde voor kinderen, maar ook het bleken van tanden, plaatsen van protheses of het trekken van verstandskiezen. Afhankelijk van de expertise is het mogelijk om een tandarts te kiezen. Sommige tandartspraktijken zijn echter groter bezitten meerdere specialismen. Het is dan ook geen onverstandige keuze om je aan te sluiten bij een tandartsenpraktijk met meerdere specialisaties.

Posts created 8

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven