Gezond leven en een stralende lach

Hoewel iedereen een gezond leven wil, leeft lang niet iedereen gezond. Sterker nog, de levensstijl die een heleboel mensen erop na houden is ronduit ongezond. Hoe zit dat met jou? Leid jij een gezond leven of staan andere dingen hoger op je prioriteitenlijstje? En hoe ziet een gezond leven er eigenlijk uit?

Gezonde keuzes

Als je gezond wilt leven dan zal je gezonde keuzes moeten maken. Gezonde keuzes qua voeding, qua levensstijl en eigenlijk bij iedere situatie waarin je komt moet je je afvragen: draagt dit bij aan een gezond leven? Toch moet je oppassen dat het streven naar een gezond leven, niet ten koste gaat van jouw levensvreugde. Want dat is weer iets heel anders. Je kunt gezond zijn, maar dat wil niet zeggen dat je ook gelukkig bent. En wat is belangrijker?

Gezond of gelukkig

Je moet ervoor zorgen dat je een goede balans vindt. Dat je zowel gezond leeft én dat je gelukkig bent. En vooral op dat laatste heb invloed. Want hoewel je gezond kunt leven, geeft dit (helaas) absoluut geen garantie dat je ook gezond bent of blijft. Maar geluk heb je wel grotendeels zelf in hand. Je moet bepalen waar jij echt gelukkig van wordt. Niet rijker, niet mooier maar echt puur geluk! Stel je voor dat iedereen op de wereld even rijk, mooi en succesvol zou zijn. Wat zou jou, als individueel persoon, dan gelukkig maken? En dát moet je nastreven.

glimlachend meisje

Een stralende lach, een teken van een gezond leven

Je kent ze vast, mensen die er op eerste gezicht niet eens zo opvallend uit zien. Maar op het moment dat ze een lach op hun gezicht hebben, lijkt de zon net iets feller te gaan schijnen. Dit is het gezonde geluk dat ze uitstralen! Die stralende lach doet wonderen. Niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf. Op het moment dat je niet durft te lachen, bijvoorbeeld omdat je je schaamt over je gebit, is het tijd voor actie. Ga eens langs bij een tandprothetische praktijk om naar de mogelijkheden te vragen. Zorg dat het lachen je niet vergaat!

En dat is misschien de kern van de boodschap: Als je kunt stralen met een lach, dan is je leven gezond in evenwicht.

Posts created 8

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven